Turun sukupäivät 9.–11.8.2024

Leinoset viettävät sukupäiviään ensi kertaa Turussa. Viikon­­l­opun ohjelmassa on runsaasti paikallista ­kulttuuria ja iloista yhdessäoloa molemmin puolin ­jokea. ­Kuulemme antoisia luentoja mm. Leinosten siirtolaisuudesta Amerikkaan. Sunnuntain ­sukujuhlassa pääesiintyjinä ovat ­Varsinais-Suomen ­Leinoset. Liity ­seuraamme! 

Tutustu alla olevaan ohjelmaan ja tee ilmoittautumisesi kätevästi verkkokaupassa. Tarkasta ilmoittautumisten päivämäärät ohjelmakohtaisesti.

(kuva Turun kaupunki, Samu Valleala)

Sukupäivien perjantain ja lauantain ohjelmapaikat sijaitsevat molemmin puolin Aurajokea. Sunnuntaina kokoonnutaan vuosikokoukseen ja sukujuhlaan Radisson Blu Marina Palace hotelliin, kokoustilaan Meri.

Ilmoittautuminen tapahtuu helposti verkkokaupassa. Valitse itsellesi sopiva ohjelmakokonaisuus. Luennot sekä sukujuhla ovat jäsenille edullisempia (alennus koskee kaikkia perheenjäseniä). Voit tarvittaessa täydentää tilaustasi myöhemmin. Tarkasta ilmoittautumisajankohdat ohjelmakohtaisesti. Maksuvaihtoehtoina ovat maksukortti tai sukuseuran lasku (maksuaika 14 vrk). ­ 

Tiedustelut Eija Leinonen, puheenjohtaja@leinoset.fi / 050 5902159 tai Jaana Sarkkinen, sihteeri@leinoset.fi / 0500 333308. 

Majoitusta on Turussa tarjolla ­runsaasti, mutta huonevaraukset on hyvä tehdä ajoissa. Radisson Blu Marina Palace Hotellissa on huonekiintiö ­Leinosille alennetulla hinnalla, varauskoodi ­SUKU2024. Varaukset puh. 0300 870 040 (huoneita eniten 28.6. asti, jonka jälkeen kiintiömme pienenee).

Kulkuyhteydet Turkuun on hyvät. Suosittelemme kimppakyytejä tai julkisia kulkuvälineitä. Varaamalla matkalippusi hyvissä ajoin saat ne edullisimpaan hintaan. Huom! Helsingistä tulevat junat jäävät Kupittaan asemalle, josta on keskustaan n. 2 km.

kuva: Turun kaupunki

Perjantai 9.8. klo 13–15

LUENTO Juha Vuorela: Sukututkija ja Geni Genin tehokas, oikeaoppinen käyttö. Opi hyödyntämään yhteisjulkaisualusta ­Geniä omassa tutkimuksessasi ja tallentamaan sukusi tietoja maailmanlaajuiseen sukupuuhun. Luento, käytännön ohjeita & vinkkejä Genin ilmaisversion käyttöön.

Manilla Kulttuuritehdas Köysisali, Itäinen Rantakatu 64B 

Jäsenet 10 € / muut 20 €, ilmoittautumiset 2.8. mennessä

kuva: Juha Vuorela

Perjantai 9.8. klo 18

MUSIKAALI: Bonnie & Clyde Maailman kenties kuuluisimmista rikollisista ja rakastavaisista kertova menestysmusikaali ensiesityksenä Turussa! Tositapahtumiin perustuva tarina sijoittuu 1930-luvun Yhdysvaltoihin – sopien viikonlopun teemaamme!

Samppalinnan kesäteatteri, Paavo Nurmen puistotie 3

Liput 55 € Keskikatsomo A, rivit 5–8. Sisältää väliaikatarjoiluna alkoholittoman kuohujuoman. Liput luovutetaan tilaajille Turussa ennen esitystä. Huom! Lippuja on varattu 30 kpl, varaukset viimeistään 15.7.

Pääosissa Karlo Haapiainen (Clyde) ja Marketta Tikkanen (Bonnie). kuva: Otto-Ville Väätäinen

Lauantai 10.8. klo 10–16

LUENNOT  

klo 10.30 Kari Haataja: Juho Leinosen (s. 1843) jälkipolvet Amerikassa Säräisniemestä lähteneen suvun, mm. Antti ja Matilda Näpänkankaan elämänvaiheista ja jälkipolvista.  

klo 13.30 Jouni Korkiasaari: Sukututkija Amerikan siirtolaisten jäljillä 1800-1900 -lukujen vaihteessa Pohjois-Amerikkaan muuttaneet suomalaiset – ja Leinoset – eri lähteissä ja arkistoissa

klo 15 Antti J. Leinonen: Suomalaisuuden jälkiä Kuvajournalistin kokemuksia amerikansuomalaisesta rinnakkaistodellisuudesta.

Forum Marinum Linnanpuomi, Auditorio Ruuma, Linnankatu 72 

Jäsenet 15 € / muut 20 €, ilmoittautumiset 2.8. mennessä

kuva: Göran / VoiVeljet

Lauantai 10.8. klo 11.30

MUSEOKIERROS 1: Forum Marinum ensikertalaiselle Merenkulun historiaa, venekokoelman kaunottaria ja laivanrakennusta Turussa. (kesto n. 1 h, max 20 hlöä)

MUSEOKIERROS 2: Töissä merellä Päänäyttely Kruununmakasiinissa. (kesto n. 1 h, max 20 hlöä)

MUSEOKIERROS 3: Fregatti Suomen Joutsen Museolaiva Forum Marinumin laiturissa. (kesto n. 45 min, max 20 hlöä, ei esteetön)

Hinta 15 € sisältää opastuksen ja pääsylipun, ilmoittautumiset 26.7. mennessä

kuva: Forum Marinum

Lauantai 10.8. klo 12.30

LOUNAS Ravintola Göran, Kruununmakasiini

1 Göranin saaristolaislautanen, 22€  Saaristomeren kaloja, kesäperunaa ja saaristolaisleipää (L)

Savulohi- tai tofusalaatti, 21 € Lindrothin puutarhan salaattia, kesäperunaa, kananmunaa ja majoneesia. Savulohi vaihdettavissa grillattuun savustettuun jalotofuun. (M, G)

Göranin kalakeitto ja talon saaristolaisleipää, 15,50 € (L)

4 Juustohampurilainen & ranskalaiset, 19 € Perunasämpylä, Tammisen rotukarjan pihvi, paistettua sipulia, juustoa, chilimajoneesia ja ranskalaiset (L)

Lounasvaraukset 26.7. mennessä!

kuva: Göran / VoiVeljet

Lauantai 10.8. klo 18–22

ILLALLISRISTEILY Loistokarille höyrylaiva s/s Ukkopekalla Lähtö klo 18 laiturista Aurajoelta Martinsillan vierestä.

Risteily alkaa Aurajoen perinnemaisemista ja kulkee ohi Ruissalon pitsihuviloiden kohti Airistoa ja Loistokaria. Maisemia, elävää musiikkia ja tarjoiluja pääkannen salongissa tai aurinkokannella. Perillä Loistokarilla valmistettu saaristolaisillallinen: lähivesiltä pyydettyä kalaa perinteisin valmistusmenetelmin, sekä salaatteja, grillattua kanaa ja makkaroita, vaihtoehtoja myös vegaaneille. Laituritanssit.

Risteily ja illallinen 54 €. Varaukset viimeistään 15.7. Laivalla on mahdollisuus ostaa juomia. Tutustu ennakkoon tilattaviin muihin tuotteisiin (alkupalat, ateriaviinit, jälkiruoka) Ukkopekka.fi sivustolla ja ilmoita toiveesi lisätiedot -kentässä tilauksesi yhteydessä. Järjestämme lisätilaukset erikseen.

kuva: Oskari Herrankukkaro

Lauantai 10.8. klo 18–

ILTAEHTOOLLINEN Turun tuomiokirkossa & KAUPUNKIPYHIINVAELLUS 

Kaupunkipyhiinvaellus 'Luomakunnan huokaus meissä' omatoimisesti tai ryhmissä Turun kaupunkiluonnossa, Aurajoen rannalla (2,4 km). Lue lisää pyhiinvaellusreitistä

Ilmainen, ilmoittautumiset 2.8. mennessä 

kuva: Pekka Vallila


Sunnuntai 11.8. klo 9.30–12

VUOSIKOKOUS klo 9.30 Leinosen sukuseuran sääntömääräinen vuosikokous

LUENTO klo 10.30 Mika Hirvonen: Leinosten perimää jäljittämässä

Radisson Blu Marina Palace Hotel Kokoustila Meri, 2. krs.

Ilmainen, ilmoittautuminen 26.7. mennessä

kuva: Radisson Blu Marina Palace Hotel


Sunnuntai 11.8. klo 13–16

OHJELMALLINEN SUKUJUHLA sukupäivien teemoihin liittyen. Lavalla varsinaissuomalaisten Leinosten historiaa ja nykypäivää sekä luovaa ohjelmaa juhlaväelle. Arpajaiset, iltapäivätarjoiluna alkoholiton kuohuviini. 

Jäsenet 20 €, muut 25 €, ilmoittautuminen 26.7. mennessä.

Radisson Blu Marina Palace Hotel Kokoustila Meri, 2. krs.

Sunnuntai 11.8. klo 12-13

SALAATTILOUNAS: monipuolinen salaattibuffet, jälkiruoaksi hedelmiä, suklaata, keksejä ja kahvia/teetä.

Radisson Blu Marina Palace Hotel, 2. krs.

20 €, ilmoittautuminen 26.7. mennessä.