Joensuun sukupäivät 11.–13.8.2023

Tänä kesänä Leinoset kokoontuvat sukupäiville Pohjois-Karjalan rempseään keskukseen Joensuuhun. Tule kohtaamaan sukulaissieluja ja etsimään kanssamme aitoa äkkiväärää joensuulaistunnelmaa. Kutsumme kaikkia maakunnan Leinosia yhteiseen viikonlopun viettoon – postitimme teille Leinoset 1-2023 sukulehden erityisjakeluna! 

Sukupäivät ovat tänä vuonna runsaan ohjelmamme ansiosta kolmipäiväiset. Kokoonnumme luennoille ja työpajoihin sekä vuosikokoukseen ja sukujuhlaan Sokos Hotel Kimmeliin. Kimmelistä tavoitat tapahtuman aikana myös sukuseuran toimihenkilöt. 

Ilmoittaudu heti!

Ilmoittautuminen onnistuu vielä 6.8. asti! Viime vuoden tapaan ilmoittaudut helposti verkkokaupassamme.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen meilinä tai puhelimitse: Eija Leinonen, puheenjohtaja@leinoset.fi, 050 590 2159 (arkisin klo 17–19 tai jätä soittopyyntö). 

Perjantai 11.8. 

Tutkimusmatka sukuusi

Kokopäivän ohjelmassa on innostavia luentoja ja käytännön työpajoja sukusi tarinoiden ja historian tallentamiseen pala kerrallaan. Luennoitsijat

Luennot ja työpajat: jäsenet 25€, muut osallistujat 30€

klo 9 Ilmoittautuminen Hotelli Kimmel, Marjala-sali

klo 9.30 Tilaisuuden avaus. Luento Tuomas Honka: "Tarinat ja päiväkirjat sukukirjojen runkona"

klo 11 Työpaja: Muistitiedon keruu Miten tallentaa tarinoita ja muistoja suvun jäsenten elämästä ja lähihistoriasta?Perusasioita haastattelutavoista, suunnittelusta ja valmistelusta. Osallistavia tehtäviä ja käytännön harjoituksia työryhmissä.  

12.30–13.30 Lounas Lounaspaikka oman valinnan mukaan. Omakustanteinen.

klo 13.30 Luento Juha Vuorela: "Perukirjojen kertomaa" Perukirjat tulivat pakollisiksi vuoden 1734 laissa, mutta niitä toki tehtiin jo sitä ennenkin. Naisten asema perinnön suhteen oli pitkään alisteinen miehiin verrattuna. Tämä luento kertoo elävällä tavalla perintöoikeuteen liittyvistä asioista sekä avaa perukirjojen hyötyä sukututkijalle.

klo 15–16.30 Työpaja: Haastattelu Haastattelun harjoittelua käytännössä. Tallennetun aineiston käsittely julkaisua ja arkistointia varten.


Lauantai 12.8. 

Karjalainen perintö

Opastetut kierrokset (1 tai 2): 10€ Lounas ravintola Usvassa: 20€

klo 8–9 Ilmoittautuminen Hotelli Kimmel (tai opaskierroksen alussa). Kävely hotellilta hautausmaalle 1 km/15 min.

klo 9 Joensuun hautausmaa Seppeleenlasku sankarivainajien muistomerkille.

klo 9.30–11.30 Opastetut retket Valitse näistä yksi (kesto 1,5–2 h):

1 Ortodoksinen perinne Lähtö *kirkon edestä. Ortodoksinen usko ja perinne elävät Joensuun seudulla vahvana. Keskustan alueella vieretysten sijaitsevat Pyhän Nikolaoksen kirkko*, Pyhän Johannes Teologin kirkko sekä Ortodoksinen kulttuurikeskus muodostavat ainutlaatuisen vierailukohteen. TAI

2 Kauppaporvareiden Joensuu Lähtö VisitJoensuu -kontilta Joensuun torilta. Kierros kuljettaa kuulijat 1800-luvun historiallisiin puutalokortteleihin ja niiden asukkaiden värikkääseen elämään. Varakkaat ja vaikutusvaltaiset kauppiaat jättivät upean rakennustaiteellisen kokonaisuuden jälkipolvien ihailtavaksi. Kauppaporvareiden menestys siivitti kaupungin kasvuun ja vaurauteen.

klo 11.30–12.30 Lounas, Ortodoksinen kulttuurikeskus Talossa toimivan suositun Ravintola Usvan lounas sisältää runsaan salaattipöydän ja lämpimät ruoat, oman leipomon leivät sekä kahvin tai teen ja jälkiruoan.

Iltapäivän luennot: DNA ja Leinosten varhaiset vaiheet

Iltapäivän luennot: jäsenet 20€, muut osallistujat 25€

klo 13 Ilmoittautuminen Hotelli Kimmel, Penttilä-sali. Luennoitsijat

klo 13.15–14.45 Tilaisuuden avaus. Luento 1 / Juha Vuorela: "Rautalankaa DNA-testeistä" Miten geneettinen sukututkimus tapahtuu ja mitä sen antamista tuloksista voi parhaimmillaan selvitä? Luento antaa ruohonjuuritason käsityksen siitä, millä tavoin DNA-testejä voidaan käyttää perinteisen sukututkimuksen apuna. Esitys antaa selkeän kuvan geneettisen sukututkimuksen perusperiaatteista.

klo 15–16.30 Luento 2 / Mika Hirvonen: "Leinosten varhaisista vaiheista" Esityksessä Mika kertoo, miten Leinosten geneettinen sukupuu on viime aikoina tarkentunut tarjoten samalla mielenkiintoista uutta tietoa Leinosten varhaisista vaiheista aikakaudelta ennen asiakirjoja.

klo 16.30–17 Keskustelua ja tilaisuuden päätös


Lauantain iltaohjelma

jatkuu hyvässä seurassa Joensuun ihmeellisyyksiin tutustuen. Lukuisat ruokapaikat tarjoavat karjalaisen kotiruuan klassikoita ja lähiraaka-aineista rakennettuja fine dining -taidonnäytteitä. Tee rantakävely kauniille Ylisoutajan sillalle, jatka perhospuutarha Botaniaan tai rauhoitu Joensuun kirkossa, jossa

klo 19 Ekumeeninen iltahartaus ja kirkon esittely Leinosille räätälöitynä ohjelmana. (maksuton, ei ilmoittautumista)

Sunnuntai 13.8.

Vuosikokous ja sukujuhla

Juhlalounas Kimmelissä: 24,50€ Sukujuhla & iltapäivätarjoilu: jäsenet 20€, muut 25€

Paikka Hotelli Kimmel, Penttilä-sali

klo 9.30–11 Sukuseuran vuosikokous Ilmoittautuminen ennen kokousta

klo 11–12 Juhlalounas hotellissa, sisältää alku- ja pääruoan sekä jälkiruokakahvit pienen makean kera.

klo 12–15 Ohjelmallinen sukujuhla Ilmoittautuminen ennen tapahtumaa

Ovatko nämä Pohjois-Karjalan Leinoset yhdestä puusta? Lavalla maakunnan sukulaisten historiaa, nykypäivää ja luovaa ohjelmaa juhlaväelle.

Iltapäivän tarjoilut ja arpajaiset (muistahan tuoda arpajaispalkintoja!)

klo 15.30 Tilaisuus päättyy


Samalla reissulla Joensuussa kaupunkiloma ja luontoloma

Joensuu sykkii modernia kaupunkilaista elämää, mutta luonto löytyy heti nurkan takaa. Tutustu Joensuun kesän 2023 poimintoihin!

Kulkuyhteydet

Joensuuhun pääset omalla autolla (suosittelemme kimppakyytejä) tai julkisilla kulkuvälineillä. Varaamalla matkalippusi hyvissä ajoin saat ne edullisimpaan hintaan.  

Majoituksia Joensuussa

on tarjolla runsaasti, kun toimit ajoissa! Lue lisää www.visitjoensuu.fi. Sokos Hotel Kimmel tarjoaa Leinosille huoneita ajalle 10.–13.8. reilusti alennettuun hintaan. Varaukset www.sokoshotels.fi 11.7. asti, varauskoodi BLEINOSET:

Standard 1hh 110€/vrk, 2hh 120€/vrk Superior 1hh 130€/vrk, 2hh 140€/vrk