Joensuun sukupäivien asiantuntijat

Sukututkija Juha Vuorela on julkaissut toistakymmentä kirjaa ja satoja lehtiartikkeleita sukututkimuksen tiimoilta. Hän on toiminut vuodesta 2012 kouluttajana useissa eri opistoissa sekä Suomen Sukututkimusseuran koulutustilaisuuksissa ja tekee jatkuvasti omia etäkoulutuksia. Juha on myös telkkarista tutun Sukuni Salat -ohjelman taustalla ammattinsa myötä.

Sukuseuran puheenjohtaja Eija Leinonen on ideoinut Joensuun sukupäivien ohjelmakokonaisuuden: "Perinteisen sukututkimuksen asiakirjatieto luo sukupuumme rungon, muistitiedolla kasvatamme sille lehvästön ja dna-testit avaavat sukupuumme geneettisen perimän." Palvelumuotoilijana Eija on kokenut työpajojen vetäjä ja osallistaa yhdessä avustajiensa kanssa yleisöä antoisaan ryhmätyöhön.

Rovaniemeläinen Honka-haaran Leinosiin kuuluva Tuomas Honka on työskennellyt Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa multimedian opettajana ja projektipäällikkönä. Tuomas sai Lapin läänin taidepalkinnon v. 1998 multimediasta Poika, joka valittiin samana vuonna Pohjoismaiden parhaaksi multimediaksi. Tietokirjailijana Tuomas on julkaissut sukuunsa liittyvät historiateokset Hongan Lassin sota (2019), Ison Kuopusjärven Lasanen (2021) ja Nimis-Kalle (2023).

Korpilahtelainen, isälinjaltaan Laukaan Leinosiin kuuluva Mika Hirvonen on yksi seuran sukututkimusryhmän tutkijoista. Jo pitkään perinteistä, asiakirjoihin perustuvaa sukututkimusta tehnyt Mika on kiinnostunut geneettisestä sukututkimuksesta mm. Leinosten varhaisten vaiheiden selvittämiseksi. Tavoitteenaan hänellä on kirjan julkaiseminen Laukaan Leinosista. Teknologiateollisuuden alalla työskentelevä Mika opiskelee vapaa-ajallaan historiaa Helsingin avoimessa yliopistossa.